Catering verzorgen? Denk aan deze gerechten uit de Aziatische keuken

Aziatische keuken catering verzorgen feature image 01

Samenvatting Artikel

De lekkerste Aziatische gerechten om te verzorgen

Ga je binnenkort de catering verzorgen op een feest, een evenement of een andere gelegenheid en is er een voorkeur voor gerechten uit de Aziatische keuken? Wij hebben een aantal populaire Aziatische gerechten voor je verzameld, zodat je zelf de lekkerste gerechten op tafel kunt zetten. Er is zoveel lekkers om te maken, maar met onze selectie sla je de plank nooit mis. Lees snel verder en verzorg een Aziatische catering met onderstaande heerlijke gerechten!

Pad Thai

Pad Thai is een van de meest populaire Aziatische gerechten. Dit nationale gerecht van Thailand kan enigszins variëren, maar over het algemeen bestaat dit gerecht uit gebakken rijstnoedels, tofu en ei. Vervolgens breng je het geheel op smaak met vissaus, tamarinde, knoflook, chilipepers, sjalotten en garnalen. Daarna maak je het af met een garnering van pinda’s.

Tom Yum Kung Soep

Tom Yum Kung soep is een zure Thaise soep die gemaakt is van paddenstoelen, koriander, garnalen en diverse andere gerechten. De soep bevat een krachtige combinatie van kruiden en specerijen en is erg gezond. Tom Yum Kung soep mag dan ook zeker niet ontbreken als je de catering gaat verzorgen. 

Sticky rice met mango

Ook sticky rice met mango is overheerlijk. Dit gerecht is perfect om te serveren als dessert of om samen met een ander gerecht te serveren. Dit hapje wordt gemaakt met kleefrijst, verse mango en kokosmelk.

Pho

Pho is een van de meest bekende en populairste gerechten uit Vietnam. Pho spreek je ook wel uit als ‘fuh’. Pho is ook wel een noedelsoep die gemaakt wordt met beef bouillon of kippenbouillon. Hoe het gerecht geserveerd wordt, is verschillend. Doorgaans wordt Pho geserveerd met citroen, taugé, lente-ui, chilipepers en basilium om het gerecht mee op smaak te brengen.

Pho soep

Rendang

Rendang is een overheerlijk gerecht. Het is doorgaans van rundvlees gemaakt en wordt bereid door het te stoven in combinatie met kruiden, kokosolie en pepers. Soms wordt er ook kippenvlees, hertenvlees, geitenvlees of eendenvlees gebruikt. Wanneer je rendang wilt gaan maken, is het belangrijk het vlees langzaam te garen. Des te langer het vlees gaart, hoe malser het vlees zal worden.

Banh Mi

Banh Mi is een populaire Vietnamese sandwich. Het is ook wel een kleine n dik belegd stokbroodje dat zowel Franse als Vietnamese ingrediënten bevat. Banh Mi wordt veel als street food geserveerd en is dan ook zeker geschikt voor jouw catering.

Tonkotsu ramen noedels

Tonkotsu ramen noedels zijn overheerlijk. Het beeld wat de meeste mensen van noedels hebben, is ver verwijderd van wat in Japan als noedels geaccepteerd wordt. Zo kent elke regio in het land een eigen soort ramen, maar is geen enkele soort zo smaakvol en populair als Tonkotsu ramen. Dit is ook wel een heftige en hartige soep die een  crèmige textuur bevat. Er zitten varkensbotten en varkensvet in wat meerdere uren gekookt wordt en de soep wordt geserveerd met noedels. Dit gerecht mag dan ook zeker niet ontbreken als je een Aziatische catering gaat verzorgen.

Wij wensen je veel succes met het verzorgen van een Aziatische catering!

Recente Blog Artikelen
Welke soorten sushi zijn er?
De laatste jaren is het aantal sushirestaurants in Nederland enorm…
Bento box, wat is het?
In feite is het in Nederland nog steeds vrij gebruikelijk om een broodtrommel…
5 bekende Aziatische ingrediënten
Als ‘bijvangst’ van de globalisering die we de afgelopen decennia hebben…
De lekkerste noedel soepen
Van alle oorspronkelijk Aziatische gerechten die je nu ook in landen als…